Saturday, October 6, 2012

ဆီးခ်ဳိအႏၲရာယ္ ျဖစ္ေစႏုိင္သည့္ လွ်ဳိ႕ဝွက္ခ်က္ကို ကာကြယ္ႏိုင္ရန္

ဝါရွင္တန္တကၠသုိလ္မွ ေလ့လာမႈအသစ္အရ ဆီးခ်ဳိေရာဂါျဖစ္တာဟာ သင္ရဲ႕ မုန္႔ခ်ဳိအိတ္ အားနည္းလုိ႔ မဟုတ္ဘဲ အူအတြင္း နာတာရွည္ ေရာင္ရမ္းမႈေၾကာင့္ပါလုိ႔ သိရပါတယ္။ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ဟာ
ေသြးေၾကာအတြင္း ေတာမီးေလာင္သလုိ ပ်ံ႕ႏွံ႔သြားႏိုင္တဲ့အတြက္ သင့္ခႏၶာကိုယ္မွ သၾကားေတြကုိ ေလာင္စာအျဖစ္ ေလာင္ကၽြမ္းႏုိင္တဲ့ စြမ္းရည္ေတြ ေလ်ာ့က်သြားကာ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ေတြ ျမင့္တက္လာၿပီး ဆီးခ်ဳိေရာဂါ ျဖစ္လာႏုိင္ပါတယ္။

အစာေျခလမ္းေၾကာင္းအတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈေတြ ေလ်ာ့သြားေအာင္ ေအာက္ပါတုိ႔ကို ျပဳလုပ္ပါ။

၁။ ေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္ စားပါ

အသားဟင္းေတြ စားမယ့္အစား ပဲ၊ တုိဟူးနဲ႔ အခြံမာသီးလုိမ်ဳိး အပင္ထြက္ ပ႐ုိတင္းေတြနဲ႔ ေကာက္ႏံွတစ္ခုလံုး ပါဝင္စာကို စားသံုးတာေၾကာင့္ အစာေျခလမ္းေၾကာင္းအတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ ၃၈ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က်သြားႏုိင္တယ္လုိ႔ ေလ့လာမႈအသစ္အရ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ဒီအစာေတြမွာ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္းေတြ မ်ားစြာပါဝင္ၿပီး အူအတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈ ပစၥည္းထုတ္လုပ္မႈကို ပိတ္ပင္ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ ေျပာင္ဖူးေပါက္ေပါက္၊ ဆန္လံုးညိဳ၊ အုတ္စပါး၊ ေကာက္ႏွံတစ္ခုလံုးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ေပါင္မုန္႔ အစရွိတာေတြကို တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္ စားေပးပါ။ တစ္ပတ္ကို အနည္းဆံုးႏွစ္ရက္ သက္သတ္လြတ္စားပါ။

၂။ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ (ဘ႐ုိကိုလီ) စားပါ

ဘ႐ုိကိုလီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းအပြ၊ သခြားသီး၊ ကန္စြန္းဥ၊ ဆီးသီးနဲ႔ ဘယ္ရီသီးလုိမ်ဳိး သစ္သီးနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ ဆလီးစလစ္အက္ဆစ္ေတြ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ အဲဒီျဒပ္ေပါင္းဟာ အက္စပရင္မွာ ပါဝင္တဲ့ ေရာင္ရမ္းမႈ တားျမစ္တဲ့ အစြမ္းထက္ပစၥည္းနဲ႔ တူညီပါတယ္။ ေလ့လာမႈေတြအရ အဲဒီအစားအစာေတြကို ေန႔စဥ္ခြက္တစ္ခြက္စာ စားသံုးတာေၾကာင့္ ဝမ္းဗုိက္အတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ ၁၆ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။

၃။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ အသံုးျပဳပါ

ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္နဲ႔ ေဆးဖက္ဝင္အပင္ေတြမွာ ပါဝင္တဲ့ အစြမ္းထက္ေရာင္ရမ္းမႈေလ်ာ့ပစၥည္းနဲ႔ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ ပစၥည္းေတြဟာ သင္ရဲ႕ အစာေျခလမ္းေၾကာင္း၊ ႂကြက္သား၊ မုန္႔ခ်ဳိအိတ္န႔ဲ တျခားတစ္သွ်ဴးေတြမွာ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ေစတဲ့ ေမာ္လီက်ဴးေတြကို အလ်င္အျမန္ ၿဖိဳခြဲႏုိင္ပါတယ္။ မၾကာခင္က ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈအရ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ကို လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာ သင္ေန႔စဥ္ စားသံုးတဲ့ဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္တာေၾကာင့္ တစ္ပတ္အတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈအဆင့္ ၆၃ ရာခုိင္ႏႈန္း က်ဆင္းတယ္လို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ပင္စိမ္းရြက္၊ နံနံပင္၊ နႏြင္း၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပူဒီနာ၊ ခ်င္း၊ ေလးညႇင္းပြင့္၊ ဇီရာ၊ သစ္ႀကံပုိးေခါက္ အစရွိတာေတြဟာ အစြမ္းထက္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြပါ။

၄။ Multi-Vitamins ႏွင့္ ဗီတာမင္စီမွီဝဲပါ

ေန႔စဥ္ Multi-Vitamins ကုိ ဗီတာမင္စီ ၁၀၀၀ မီလီဂရမ္နဲ႔အတူ မွီဝဲရင္ အစာေျခလမ္းေၾကာင္းအတြင္း ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ ၂၄ ရာခုိင္ႏႈန္းကို ရွင္းထုတ္ႏုိင္တယ္လို႔ သုေတသီေတြက အႀကံေပးထားပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ေၾကာင့္ ပ်က္စီးသြားတဲ့ တစ္သွ်ဴးေတြကိုလည္း ျပန္လည္ ျပဳျပင္ႏိုင္ပါတယ္။ သင္ဟာ အိမ္ျပင္မထြက္ဘဲ ေနေရာင္နဲ႔ ထိေတြ႕မႈ မရွိသူျဖစ္ေနရင္ ဗီတာမင္ဒီကို မွီဝဲပါ။ ေန႔စဥ္ ေနေရာင္ျခည္နဲ႔ထိေတြ႕မႈကို ၁၅ မိနစ္ထက္ နည္းပါးစြာ ရရွိသူေတြဟာ ဗီတာမင္ဒီကို ေန႔စဥ္ ၁၀၀၀ IU မီွဝဲတာေၾကာင့္ အူအတြင္းေရာင္ရမ္းမ ႈျဖစ္စဥ္ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလ်ာ့က်သြားႏုိင္ပါတယ္လုိ႔ သုေတသီေတြက အႀကံျပဳထားၾကပါတယ္။

၅။ ေလထုညစ္ညမ္းမႈကို ေရွာင္ပါ

ညစ္ညမ္းေနတဲ့ ေလေတြကို ႐ွဴသြင္းေနရတာေၾကာင့္ သင့္အဆုတ္မွ ေသြးျဖဴဥေတြကို ထိခုိက္ေစၿပီး သူတုိ႔မွ ေရာင္ရမ္းမႈျဒပ္ေပါင္းေတြ အေျမာက္အျမား ထြက္ရွိလာႏုိင္ပါတယ္လုိ႔ အုိဟုိင္းအုိး တကၠသုိလ္မွ ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင့္ပတ္ဝန္းက်င္မွာ ျမဴခုိးမႈန္ေတြ ရွိေနခဲ့ရင္ ျပတင္းေပါက္ေတြ ပိတ္ထားၿပီး Aircon ဖြင့္ထားပါ။ အိမ္ျပင္ထြက္ရင္လည္း ကားအသြားအလာ နည္းပါးတဲ့အခ်ိန္ျဖစ္တဲ့ မနက္ေစာေစာ ဒါမွမဟုတ္ ညေနေနာက္ပိုင္းမွ သြားပါ။

Tip - ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္မ်ားသည့္ လကၡဏာမ်ား

ေအာက္ပါေဝဒနာေတြ ခံစားရရင္သင့္ ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္စဥ္ေတြ မ်ားျပားေနပါၿပီ။

- ႂကြက္သား ဒါမွမဟုတ္ အဆစ္ကိုက္ခဲျခင္း အစာခ်င္ျခင္းတပ္ျခင္း

- စိတ္ေနစိတ္ထား ေျပာင္းလဲျခင္း

- အေရျပားမွာ အဖုအပိမ့္ထြက္ျခင္း

- ဝက္ၿခံေပါက္ျခင္း ဒါမွမဟုတ္ မိႈပိုးဝင္ျခင္း

- အစာမေၾကျခင္း၊ ဝမ္းပ်က္ျခင္း၊ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္း ဒါမွမဟုတ္ ဗုိက္နာျခင္း

- ေလပြျခင္း

- ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း

- အနည္းဆံုး တစ္ပတ္တစ္ႀကိမ္ ေခါင္းကိုက္တတ္ျခင္း

ေဒါက္တာခင္မုိးမုိး

By Royal Hero Media

copy from http://myanmarnews4u.blogspot.com/2012/10/blog-post_4846.html

No comments: